Tradicija in zgodovina

 

Zgodovina, ki se je začela pred 85 leti …

Robo je leta 1927 ustanovil Robert Baumann, ki se je prvotno ukvarjal z izdelovanjem lesenih kuhinjskih posod iz belih deščic. Pozneje se je Roba iz klasične manufakture lesenih igrač razvila v vir idej za starše in trgovino z obsežnim programom izdelkov iz ene roke.

 

Pregled razvoja podjetja Roba Baumann GmbH

1927

Robert Baumann je v kraju Ebersdorf bei Coburg v Nemčiji ustanovil izdelovalnico kuhinjskih posod iz belih deščic. Po drugi svetovni vojni je sodarska obrt doživela še en kratek vzpon, preden je s prihodom industrializacije dokončno ugasnila. Lesene posode so namreč nadomestile pločevinaste.

Roba logo1952

S prehodom k izdelovanju igrač se je zgradila osnova za današnje podjetje Roba Kinderwelt GmbH.

1957

1. Udeležba na mednarodnem sejmu igrač v Nürnbergu.

1970. leta

- izdelava prvih skupin otroških sedežev tlakuje pot izdelovalcu otroškega pohištva

- širitev poslovnih segmentov igrač in pohištva

- začetek internacionalizacije

1985

- postavitev prvih svetov otroškega pohištva na Madžarskem v sodelovanju s kuhinjskim in pohištvenim koncernom Tisza Bútoripari Vállalat RT

1990. leta

- postopna preselitev proizvodnje lesa na Kitajsko, ustanovitev prvih skupnih podjetij (joint venture)

- razvoj podjetja v celovitega ponudnika z nenehnim širjenjem programa izdelkov, ki vključuje gospodinjski tekstil, dodatke za otroke in izdelke za potovanje

- internacionalizacija distribucije

2002

Oživitev znamke Roba: predstavitev nove korporativne identitete in nove grafične podobe.

Uvedba Robinega vodila »odkrijmo otroški svet« in nova podoba spletne strani www.roba-kinderwelt.de.

1985September 2004

Roba Baumann GmbH razširi svoj program ter se s prevzemom madžarskega kuhinjskega in pohištvenega koncerna Tisza Bútoripari Vállat RT v Evropi poda v nove proizvodne in podjetniške vode. V središču nove strategije podjetja je visoko kakovostno otroško in mladinsko pohištvo, izdelano na Madžarskem na najvišji tehnični ravni, ki ga kot prilagoljivo rešitev, ki raste skupaj z otrokom, prodajamo neposredno na evropskem trgu.

2004/2005

Roba Baumann GmbH z ustanovitvijo podjetja Zheijang Dequing roba Furniture Co.Ltd odpre novo poglavje v svoji zgodovini. 800 sodelavcev bo na novi lokaciji izdelovalo izdelke blagovne znamke Roba, ki jih odlikujejo kakovost, varnost in oblika, primerna za otroke. Ti izdelki naj bi povabili k »odkrivanju sveta otrok« in spodbujali lepe skupne trenutke bližine med starši in otrokom. Poleg nadaljnje optimizacije kakovosti izdelka so glavni razlogi za vlaganje v nove lokacije proizvodnje povečanje proizvodnih kapacitet in aktualna oskrba vseh Robinih distribucijskih verig z varnimi, trendovskimi izdelki. S pomočjo podjetja Zheijang Dequing roba Furniture Co.Ltd bo celotna proizvodnja od žage, montaže in lakiranja združena pod eno streho. Takšen način omogoča popolno časovno uskladitev vseh stopenj proizvodnje od hloda do končnega produkta in razmeroma visoko stopnjo neodvisnosti od dobaviteljev.

Oktobra 2009

je sledila selitev in širitev na ulico Feldstraße 14, 96237 Ebersdorf bei Coburg.

Roba danes

 

ROBA danes

Kot proizvajalec klasičnega in inovativnega pohištva, igrač in dodatkov sodi Roba Baumann GmbH med redke celovite ponudnike v svoji panogi. Družinsko podjetje si prizadeva za premišljeno ponudbo in individualne, celovite rešitve na področju bivanja, igre ter življenja dojenčkov in otrok. S prilagodljivim pohištvom, ki raste z otrokom, trendovskim tekstilom in dodatki podjetje iz Zgornje Frankonije izkazuje srce in profil za mlade družine. Kot podjetje, ki je vir idej za vsakodnevne potrebe in določa smernice za starše in trgovino, v kombinaciji z dobrim razmerjem med kakovostjo.

Podjetje Roba

 

O Robi   I   Srčen pozdrav   I    Filozofija podjetja   I    Vrednote   I   Tradicija in razvoj

Nalagam ...